top of page

Doet PMU zetten zeer?




Als PMU specialist krijg ik vaak de vraag: ‘’Doet PMU zetten pijn?”. In deze Blog zal ik proberen deze vraag te beantwoorden. En zal ik je ook nog wat tips geven tegen de pijn.

Allereerst, het is erg afhankelijk waar de PMU of tattoo gezet word. Vaak word de techniek Powder Brows als pijnlijker ervaren dan bv. de hairstrokes, ook is het vaak vervelender als u al oude PMU heeft. Ditzelfde principe gaat op bij het zetten van een tattoo. Het is vooral zo, de pijn die je wel of niet merkt bij PMU is heel erg afhankelijk van waar het gezet word en wat er onder zit, van extreme pijn is geen sprake.


Tips tegen pijn bij het zetten van PMU!


  • Goed slapen.

Een goede nachtrust is geweldig tegen pijn. Soms is dat lastig zelf in de hand te hebben, misschien vind je het wel zo eng dat je niet kan slapen. Kinderen die je ‘s nachts wakker houden of partners die snurken. Hoe dan ook, het is altijd aan te raden op tijd naar bed te gaan. Een feestje & alcohol is geen goede voorbereiding voor PMU behandeling.

  • Gezond & genoeg eten

Met honger in de behandelstoel liggen is geen goed idee. Hoe minimaal dit ook is, de artiest verwond je huid met een naaldje en je lichaam gaat aan het werk om Endorfine aan te maken. Dit hormoon komt vrij bij lichamelijke inspanning en pijn. Dit is een natuurlijke pijnstiller. Een goede weerstand is van belangrijk om je lichaam te helpen. Ik heb het niet over fastfood, maar gezond eten met veel vitamines. Vitamine A, C ,D , Zink en Ijzer kunnen je hierbij helpen. Niet alleen de inhoud van je eten is belangrijk maar ook hoe het vult. We worden allemaal knorrig als we honger hebben. Zorg dat je maag goed gevuld is en neem ook wat mee om tussen door of naderhand te kunnen eten.

  • Pijnstillende middelen zonder recept

Je kunt je lichaam wat helpen door pijnstilling te nemen. Paracetamol is hiervoor een goede keuze. Liever geen Ibuprofen en Aspirine. Ze hebben namelijk allebei een bloedverdunnende werking en dit kan invloed hebben op het resultaat van de PMU behandeling. Als je paracetamol besluit te nemen bouw dan een spiegel op. Begin een dag van te voren en neem elke 6 uur de gewenste hoeveelheid in ( 500 of 1000 mg ). Neem altijd contact met je huisarts op als je andere medicatie gebruikt om te overleggen of dit niet schadelijk is. Lees altijd de bijsluiter voor het nemen van een geneesmiddel.

  • Pijnstilling uitsluitend verkrijgbaar met recept

Voor je behandeling kun je zelf de huisarts bellen en vragen om de verdovende EMLA creme/Lidocaine creme. Deze kun je van te voren op je wenkbrauwen aan brengen. Ongeveer een uurtje voor uw afspraak royaal aanbrengen en afdekken met doorzichtige folie.

Volg altijd de bijsluiter. Smeer het nooit zelf op je ogen.

  • Menstruatie vermijden

Dit heb je natuurlijk niet in de hand. Als je al een paar maanden een afspraak heb staan en je bent ongesteld dan ga je de behandeling niet afzeggen hiervoor. Maar weet dat als je menstrueert de behandeling/sessie gevoeliger zal zijn.

  • Meditatie, ontspanning en ademhaling.

Als je iets als pijnlijk ervaart zet je al heel gauw je lichaam op spanning waardoor alles nog meer zeer gaat doen. Probeer daarom een fijne houding te zoeken waarbij je niet gespannen hoeft te liggen. Blijf goed in en uit ademen, juist als het wat pijnlijker word.

  • Comfortabele kleding

Als het mogelijk is draag dan zo veel mogelijk makkelijke kleding. Hierdoor kun je beter een ontspannen houding vinden zonder dat je op knoopjes, riempjes en gespjes hoeft te liggen. Probeer hier van te voren aan te denken.

  • Geen alcohol of drugs

Dit verdund je bloed. Ook moet je lichaam hard werken om dit uit je systeem te krijgen waardoor er minder energie kan gaan naar de pijnbestrijden van de tattoo of PMU. Laat de borrel dus even staan


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page